Over Wielinga & Tabbers

Wielinga & Tabbers heeft alles in huis om jouw wensen op het gebied van slapen en verlichting te vervullen. In ons zorgvuldig samengestelde assortiment vind je precies wat je nodig hebt.

Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise geven wij deskundig advies en leveren we maatwerk. Want goed licht en een goed bed maken een verschil van dag en nacht.

Service & Montage

Wij zorgen er persoonlijk voor dat jouw aankopen op de gewenste locatie worden afgeleverd en gemonteerd.
Standaardbedden worden kant en klaar geleverd, maar de deskundige montage en installatie van kasten en verlichting nemen wij zelf voor onze rekening. En omdat wij de bezorging en montage altijd laten verzorgen door mensen die wij persoonlijk kennen, garanderen wij een optimale service en montage. Zo kan jij jarenlang genieten van je aankoop.

Kwaliteit verantwoord

Wij geloven in onze producten. Daarom verkopen wij alleen merken die ons hebben overtuigd.
Bij Wielinga & Tabbers vind je dan ook alleen kwaliteitsproducten, en kun je rekenen op de allerbeste service. Bij ons doe je dan ook een verantwoorde investering in kwaliteit.

De voordelen

Bezorgen

Persoonlijk advies

Jarenlange ervaring

Duurzaam

Service & montage

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Een stukje geschiedenis, een stukje trots

Wielinga bestaat al 100 jaar en de basis voor Tabbers werd 30 jaar geleden gelegd.
Sinds onze fusie in 2016 hebben wij onze kunde en expertise samengebracht om onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Jarenlange ervaring en gedegen vakkennis maken Wielinga & Tabbers tot de ideale partners voor alles op het gebied van slapen en verlichting. Kortom, voor alles na de schemer.

1916

In 1916 begint Berend P. Wielinga in Leeuwarden met het maken van matrassen. Later heeft hij een winkel aan de Voorstreek waar hij ook ledikanten en spiralen verkoopt.

1935

Zijn zoon, Hendrik Wielinga, zet de zaak voort en verhuist in 1935 naar de Oude Oosterstraat 10. Het bedrijf richt zich vooral op het maken en bijvullen van kapokmatrassen en het vermaken van veren schudbedden tot driedelige matrassen.

1955

De zoon van Hendrik, Ben (Berend P.) Wielinga gaat meedraaien in de zaak en leert het vak van zijn vader.

1973

In 1973 wordt het pand Oude Oosterstraat 12 erbij gekocht en verandert de bedrijfsvoering. Vanwege de opkomende markt in bedden, met polyether, en later schuimrubberen matrassen, stopt het bedrijf met het vermaken van matrassen. Er worden steeds meer complete slaapkamerinrichtingen verkocht.

1980

In 1980 is de winkel in de Oude Oosterstraat te klein geworden en opent het bedrijf een nieuw pand aan de Voorstreek 16. In dit pand zijn 2 verdiepingen in gebruik voor de verkoop van bedden.

1982

Wielinga is altijd op de hoogte van de laatste trends. De primeur voor de verkoop van waterbedden in Friesland schrijft Wielinga in 1982 dan ook op het conto.

1987

De voorloper van Tabbers Licht & Design gaat van start onder de naam Lichtboetiek, precies in hetzelfde pand waar 70 jaar eerder de zaak van Wielinga begon.

1990

In 1990 groeit het bedrijf verder uit haar jasje. Er wordt een nieuw pand in gebruik genomen aan de Nieuwe Oosterstraat/Tweebaksmarkt. De bedrijfsoppervlakte verdubbelt van 400 naar 800 m2. In 1990 gaat ook de 4e generatie, Ronald Wielinga, in de zaak meedraaien.

2000

De Lichtboetiek heeft zich ontwikkeld tot een gerenommeerde speciaalzaak voor alles op het gebied van verlichting en design, en gaat verder onder de naam Tabbers Licht & Design.

2007

Tabbers Licht & Design betrekt een nieuwe locatie aan de Nieuwe Oosterstraat/ Tweebaksmarkt. Het pand waar tot voor kort Wielinga Slapen was gevestigd!

2013

Wielinga Slapen en Tabbers Licht & Design bundelen de krachten en gaan verder als Wielinga & Tabbers in aangrenzende panden aan de Alexander Cohenwei 5.

2017

De bundeling van de jarenlange ervaring en vakkennis van twee speciaalzaken bereikt een climax met de opening van het nieuwe pand aan het Zuiderplein 7 in Leeuwarden

Hanglampen

Hanglampen zijn onmisbaar in een hedendaags interieur.
Niet alleen als lichtbron, maar ook als statement. Wij helpen je graag om een hanglamp te vinden die bij jouw interieur past!

Wielinga & Tabbers heeft heel veel keus in hanglampen, Klassieke lichtbronnen, maar ook moderne en industriƫle lampen. Bekijk ons ruime assortiment in onze winkel in Leeuwarden.

Vloerlampen

Een interieur wordt volmaakt als de juiste verlichting op de juiste plek staat, waardoor meubels en accessoires tot hun recht komen.
Een passende vloerlamp maakt dan ook een wereld van verschil.

Wielinga & Tabbers heeft veel verschillende vloerlampen in de collectie, zodat elk interieur op de juiste manier kan worden aangelicht. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Ledlampen

De tijd dat ledlampen kil en sfeerloos licht verspreidden is voorbij. Inmiddels is ledverlichting in alle denkbare tinten leverbaar.
Een duurzame investering dankzij het lage energieverbruik en de lange levensduur!

Omdat de kleur van het licht een verschil van dag en nacht maakt, is het uitzoeken van de juiste verlichting vakwerk. En daarvoor staan de vakmensen van Wielinga & Tabbers voor jou klaar!